Duurzaamheid
Onze producten zijn gecertificeerd met het MSC, ASC, Global GAP of Bio keurmerk.

Duurzaamheid

Al jaren zetten we ons in voor verduurzaming van ons assortiment. We betrekken onze grondstoffen uit de hele wereld. Om onze afnemers de gewenste kwaliteit te kunnen garanderen, bezoeken we onze leveranciers jaarlijks meerdere malen. Voor ons is verdere verduurzaming van de visbranche een belangrijk aandachtspunt. We werken daarom nauw samen met NGO’s om waar nodig extra verbeteringen door te voeren in het visassortiment en om de kennis omtrent duurzame handel bij onze klanten en de eindgebruikers verder te vergroten.

Naast bewuste sourcing van grondstoffen hebben we forse stappen gemaakt in het verduurzamen van ons bedrijf. Denk hierbij aan de overgang naar groene stroom, de totale afvalscheiding in alle productiestromen, het gebruik van hoog frequente verlichting en energie besparende verpakkingsmachines.

ASC staat voor het Aquaculture Stewardship Council. Het ASC beheert een keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. Het is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis, maar dan voor gekweekte soorten zoals zalm, pangasius of tropische garnalen.

Het ASC-keurmerk heeft als doel de negatieve invloed van het kweken van vis te verminderen. Het keurmerk heeft strenge regels voor minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. De standaarden zijn vastgesteld in nauw overleg met milieuorganisaties zoals het WNF en met kwekers, supermarkten en wetenschappers.Vis met het onafhankelijke keurmerk van het ASC komt uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met de omwonenden. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen weet je zeker dat je verantwoord gekweekte vis koopt.

ASC werkt nauw samen met leveranciers zoals Profish Food om enerzijds te zorgen dat consumenten meer kennis krijgen over het ASC-keurmerk en anderzijds om te zorgen dat de verkrijgbaarheid van ASC gecertificeerde vis via supermarkten toeneemt.

Klik hier voor meer informatie!

De Marine Stewardship Council is een internationale non-profit organisatie. Onze visie is dat oceanen weer bulken van het leven en dat vis-, schaal- en schelpdierbestanden voor deze en volgende generaties worden veilig gesteld.

Het blauwe MSC-keurmerk en certificeringsprogramma erkennen en belonen duurzame visserijen en stimuleren verandering in de markt en in het water. Zo kun je als consument er zeker van zijn dat er voor komende generaties nog voldoende nog vis is.
Het MSC-keurmerk op een vis-, schaal- en schelpdierproduct betekent dat:
- dit product volledig traceerbaar is naar een duurzame bron;
- deze duurzame bron een wildvangst visserij is die door een
onafhankelijke derde partij tegen de MSC-standaard is gecertificeerd.

Meer dan 285 visserijen in ruim 35 landen zijn MSC gecertificeerd. Met een gezamenlijke vangst van zo’n 9 miljoen ton wordt rond de 10% van de wereldwijde vangst jaarlijks getoetst aan de wetenschappelijke eisen van de MSC-standaard voor milieubewust en duurzaam vissen. Wereldwijd dragen meer dan 20.000 unieke producten het MSC-keurmerk.

In Nederland hebben vrijwel alle retailers een doelstelling om 100% van hun wildvangst vis MSC gecertificeerd te krijgen. Dat vergt inventiviteit en doorzettingsvermogen aan de kant van leveranciers omdat die uit een beperkter aanbod kunnen kiezen. MSC werkt daarom graag samen met Profish Food die echt als een stuwende kracht van duurzame vis bij de Nederlandse retail gezien kan worden.

Klik hier voor meer informatie!

Samen met PLUS Retail en de Ekofish Group hebben we GIJS Scholfilet geintroduceerd. Deze Schol wordt uitsluitend gevangen door de PD-147 en de vis wordt eerst verdoofd voordat deze geslacht wordt. Daarnaast laten we de vis in het paaiseizoen met rust. Transparantie in combinatie met duurzaamheid en diervriendelijkheid!